ANTAL

100 elever

Skoletype

Almen

Årgang

9, 10

Landsdel

Sjælland og Bornholm

NordsjaellandsLogo

VELKOMMEN TIL NORDSJÆLLANDS EFTERSKOLE

Nordsjællands Efterskole er en institution, der står fast på kristne principper og understreger, at vi alle som individer har samme værd. Her vil du finde engagerede og veldefinerede voksne, der hjælper og leder vores elever på deres livsrejse. Vi har et udvalg af 5 linjer, der spænder over teater, musik, idræt, outdoor "creative hands" og forskellige valgfag.

Vi på Nordsjællands Efterskole stræber efter at være kendt som en “Almengyldig, kristen og akademisk skole”. Alle elever er velkomne uanset deres baggrund, så længe de er villige til at respektere og arbejde ud fra skolens kernesætninger, “Ansvar, samarbejde, respekt og omsorg”. Skolen er rodfæstet i det kristne livs- og menneskesyn og fungerer på folkekirkeligt grundlag. Her møder du veldefinerede voksne og ansatte, der er styret af dybtfølte værdier.

Vi er mere end en simpel skole, vi er et hjem, og vores mål er at udfordre dig både fagligt, personligt og i forhold til din tro. Vi vil i fællesskab med dig opstille individuelle mål for dit skoleår, for at sikre at du kan forfølge dem og nå dine mål for, hvad du vil efter dit efterskoleophold. Vi ønsker at skabe et miljø, hvor alle unge kan trives.

Vi tilbyder holdbaseret undervisning i matematik og engelsk. Det betyder, at du kan komme på et “lille hold” hvis du fagligt har særlige udfordringer og har brug for ekstra støtte, eller du kan vælge “topmatematik” eller “topengelsk”, hvor undervisningsniveauet er højt og strækker sig ind i gymnasieniveauet.

I 10. klasse kan du vælge mellem KOMPASSET eller GLOBUS. Kompasset er en kristen ungdomslederlinje, med studierejse til Kenya eller Israel. På Globus fokuserer vi på innovation og kulturel forståelse og rejser til Sydkorea. Disse rejser medfører en ekstra udgift. I 9. klasse er rejsen til Cypern inkluderet i prisen.

Derudover arrangerer vi en introduktionstur i starten af september, med fokus på teambuilding og fælles naturoplevelser.

Hvis du har brug for lektiehjælp eller anden form for støtte i din skolehverdag, kan du tilmelde dig vores Café Boost, hvor der vil være lærere, der specifikt kan hjælpe dig videre. Vi har også en familielærerordning organiseret i små grupper med særligt fokus på god trivsel.

Vores fem linjer; teater, musik, idræt, outdoor og creative hands lægger vægt på kreativ og praktisk undervisning, der blandt andet resulterer i forskellige projekter som musicals, koncerter, sportsturneringer, overlevelsesture og meget mere.

Udover vores 5 linjer tilbyder vi valgfag som: e-sport, gaming, kor, dans, hyg og byg, Cambridge engelsk, fodboldskole, I form, løb, kreative aktiviteter og flere andre.

Vi optager et begrænset antal elever med autismespektrum-forstyrrelser. Disse elever indgår fuldt ud i skolens organisering, med pædagogisk støtte fra skolens inklusionspædagog.

Kontakt Nordsjællands Efterskole

Nordsjællands Efterskole
Aggebovej 34
3200 Helsinge

Sociale medier

Morten Bech
Forstander

Henrik Tuxen
Bestyrelsesformand