ANTAL

96 elever

Skoletype

Almen

Årgang

9, 10

Landsdel

Jylland

VenoeLogo

Venø Efterskole – Dit unikke ø-eventyr kun 2 minutter fra fastlandet

💫 SAILING & SURFING 💫 UDENDØRS EVENTYR 💫 SKRIVNING 💫 KUNST 💫 Vi er en dynamisk efterskole omgivet af vand på alle sider. Dette giver optimale betingelser for alle vores studielinjer, hvad enten du er til vandsport, naturoplevelser eller søger inspiration til at skrive, male og udtrykke din kreativitet. 💫💫 Én gang i livet - Altid i hjertet 💫💫

Tak fordi du vil lære mere om Venø Efterskole 😊

Vi er en aktiv efterskole omgivet af vand, hvilket giver ideelle forhold for alle vores studielinjer. Uanset om du er til vandsport, naturoplevelser, eller søger inspiration til at skrive, male og være kreativ, har vi noget for dig.

Vi rejser jævnligt både i Danmark og udlandet.

💠 Rejser & Udflugter
Vi er passionerede omkring at udforske verden, og hvert år tager hele skolen på en fælles skiferie / snowboardtur til de østrigske alper. Vi tager også på regelmæssige ture i både ind- og udland for at opsuge nye oplevelser og viden. Dette kan f.eks. være surfing i Cold Hawaii, kulturelle oplevelser i en international storby eller overnatning i en nationalpark.

💠 Linjerejser
Hver studielinje tager også på en linjerejse, hvilket betyder en uge fyldt med eventyr.

Surf ved Fuerteventura surfspot eller sejl i Saronic Gulf ved Athen med Surf & Sailing Oplev havkajakroning i Grækenland med Outdoor Eventyr samt en tur til Norge for klatring og vandring Følg 50’ernes urolige beatgeneration i Manhattan i New York, eller tag en tur med James Joyce i Dublins smalle gader med Forfatterlinjen Kunstlinjen går tæt på verdens største kunstværker og de nye kunstbevægelser i New York.

💠 Linjefaget Friluftsliv
Dette fag giver dig eventyr-oplevelser. Skoven og fjorden er ideelle til udendørs aktiviteter som mountainbike, klatring, kano- og kajakroning. Lidt længere væk finder vi National Park Thy og Danmarks største plantage, Klosterheden, hvor du får mulighed for at prøve rappelling og klatring, før teltet lukkes for natten. Skolens nybyggede hal giver også mulighed for at prøve kræfter med klatring og bouldering. Hvis du er interesseret i jagt, kan du også tage jagttegn.

💠 Linjefaget Surf & Sejlads
Dette fag udfordrer dig på dit niveau. Altid med vind fra et attraktivt verdenshjørne at prøve kræfter med og altid med en professionel instruktør, hvad enten det gælder sejlads, windsurfing, kitesurfing eller SUP. Året har flere højdepunkter. Du opnår f.eks. et duelighedsbevis og deltager i efterskolens egen begivenhed, Venø Water Stars, der tiltrækker landets bedste surfere.


💠 Linjefaget Forfatterlinjen

Dette fag er for dig, der drømmer om at udgive en bog. Du får indsigt i forskellige teknikker, sparring fra dygtige lærere og mulighed for at møde etablerede forfattere, der deler tips og tricks fra deres egne skriveprocesser. Forløbet er designet omkring de rammer, der skal til for at blive forfatter, og ved skoleårets slutning udgiver alle forfatterspirerne hver deres bog.

💠 Linjefaget Kunstlinjen
Vi vil opleve, undersøge og skabe forskellige kunstværker. Du vil kunne forbedre og udvide dine kunstneriske færdigheder, uanset om du er meget eller lidt erfaren. Vi vil sammen eksperimentere med forskellige metoder, teknikker, materialer og udtryksformer. Projekterne vil altid ende med udstillinger eller opvisninger, og slutningen af året vil der være et større selvstændigt projekt.

💠 Undervisning
På Venø Efterskole er innovation ikke bare et ord, det er vores DNA! I et spændende miljø, hvor samvær og fællesskab er afgørende, får du undervisning, der er lærerig, tværfaglig og tilbyder fordybelsesdage i alle fag. Ud over de obligatoriske fag og dit linjefag, kan du vælge mellem forskellige valgfag flere gange årligt. F.eks. kajak, mindfulness, boldspil, adventure, band, guitar, tegning osv.

VENØ9 er det akademiske tilbud til elever i 9. klasse. Undervisningen er på niveau med undervisningen i folkeskolen, men med mere tid til fordybelse og fokus på trivsel. Du vil også få undervisning i projektbaseret arbejde. Skoleåret afsluttes ikke med Folkeskolens Afgangseksamen, men vi forbereder dig til den nødvendige optagelsesprøve og træner i eksamenssituationer. Med VENØ9 er du godt rustet til din ungdomsuddannelse.

VENØ10 er udfordrende og inspirerende akademisk undervisning for 10. klasse med vægt på faglighed, formidling og projektforløb. VENØ10 er fremadrettet og er målrettet forberedelse til alle ungdomsuddannelser.

💠 Venø Efterskole
Din efterskoleoplevelse finder sted i Limfjorden – kun to minutter fra fastlandet med døgnbemandet færge! Når du skal hjem på weekend, på skoleferier og i forbindelse med helligdage, transporteres du begge veje mellem efterskolen og Struer Banegård, som har gode transportforbindelser til hele landet. På Venø Efterskole møder du et familiært og trygt miljø. Skolen fremstår moderne overalt, inklusive trådløst netværk og undervisningslokaler, der alle er udstyret med interaktive tavler. Dit værelse, som du deler med tre andre, er stort og lyst med eget bad og toilet. Derudover er der masser af plads til aktiviteter, hygge og afslapning med vennerne. Både inde og ude!

Kontakt Venø Efterskole

Venø Efterskole
Nørskovvej 8
Venø
7600 Struer

Sociale medier

Tage Jepsen
Forstander

Peter Petersen
Bestyrelsesformand